Obesitas, adipositas, fedme eller svær overvægt? Det er ikke ét fedt, hvad vi kalder det … - Bjerregaard, Lise G; Pedersen, Dorthe C; Aarestrup, Julie; Jensen, Britt W; Baker, Jennifer L (Ugeskriftet For Læger, 2023)
»Obesity« defineres i ICD-11 som en kronisk kompleks sygdom defineret ved en øget mængde fedtvæv, som kan skade helbredet. Svær overvægt er ikke en retvisende betegnelse for denne sygdom. Vi foreslår, at vi på dansk bruger »adipositas« som betegnelse for »obesity«.