Veje til mestring - Antonovsky, Aaron (Helbredets mysterium: at tåle stress og forblive rask, 2000)
Hvorfor nogle mennesker overvinder modstand, kriser og voldsomme begivenheder uden at blive syge. Forfatterens svar er, at modstandskraft beror på den enkeltes oplevelse af sammenhæng og tilværelsen som meningsfuld, forståelig og håndterlig
Keywords: forskning; livsanskuelse; livssyn; psykisk sundhed; psykologi; sundhed; sundhedsbegrebet; sundhedsforskning; sundhedspsykologi; sygdomsforebyggelse